Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Eurovision Photoshop Contest - Oslo 2010

Εις την επίσημον ιστοσελίδαν της ΕΡΤ την σχετικήν με τον διαγωνισμόν άσματος της Ευρωθέας (βαρβαριστί Eurovision) ευρίσκεται η ως άνω φωτογραφία. Θα προσπαθήσω να αναλύσω τα κρυφά μηνύματα και την σημασίαν της.
Έμπροσθεν φόντου εκρηκτικού (προφανώς αναπαραγωγή εκρήξεως του ισλανδικού ηφαιστείου Eyjafjallajokull (ελληνιστί: - ), το οποίον ήνωσε τους λαούς της Ευρώπης καθηλώνοντάς τους εις το έδαφος ως θα τους ενώσει και ο εν λόγω διαγωνισμός καθηλώνοντάς τους εις τους καναπέδας τους) ευρίσκονται οι πρωταγωνισταί της ελληνικής αποστολής.
Αρχίζομεν την περιγραφήν εξ αριστερών: ο πρώτος έχει διακριτικώς ανοιχτήν την βουκολικήν του κάπα (άλλως ονομαζομένη και καπότα), ώστε να φαίνεται το φυσικώς άτριχον και σμιλεμένον από τας αναρριχήσεις εις τα ελληνικά όρη σώμα του (η άλλως ονομαζομένη φυσική γράμμωσις, η οποία ουδεμία σχέση έχει με χημικάς και άλλας ουσίας τας οποίας εννοείται πως δεν λαμβάνει ο συγκεκριμένος συντελεστής - απόδειξις η κάπα του). Το σύνολον αποτελεί δήλωσιν ότι και οι έτεροι συντελεσταί (και ο τραγουδιστής, εννοείται - αυτό είναι τοις πάσι γνωστόν) διαθέτουν όμοια σώματα, τα οποία δεν επιδεικνύουν, διότι η συμμετοχή της Ελλάδος είναι σοβαρή και βασίζεται εις καλλιτεχνικά κριτήρια και ουχί εις εντυπωσιασμούς ξεπατικωμένους από εφηβικά έντυπα. Τέλος, η κόμη του βουκόλου παραπέμπει εις αρχαίον άγαλμα - όπως και το σώμα αυτού, ώστε να δηλωθεί διπλώς η συνέχεια του Ελληνισμού.
Ο δεύτερος συντελεστής στοχεύει με την μελαχρινήν του όψιν εις τους κατοίκους της Μέσης Ανατολής και τους λάτρεις αυτών. Τούτος κοιτά εις τα μάτια το κοινόν (σε αντίθεσην με τον βουκόλον ο οποίος ατενίζει τον αυχένα του) και υπόσχεται καλοπέρασην εις τας ορδάς των τουριστριών (και τουριστών, ενδεχομένως) που θα σπεύσουν να επισκεφθούν τας ομορφιάς της Ελλάδος.
Ο πρώτος της δεξιάς πλευράς, δίπλα εις τον πρωταγωνιστήν Γεώργιον Αλκαίον (την παρουσίαν του θα αναλύσωμεν τελευταίαν), φέρει φουλάριον ερριμμένον αμελώς περί τον λαιμόν αυτού (δεικνύων τοιουτοτρόπως την καλλιτεχνικήν του φύσιν) και κόμην ημίμακρον (ομοίως καλλιτεχνίζουσα καίτοι καλοκτενισμένη) κρατών ανά χείρας το όργανόν του ως αντικείμενον πόθου. Δίπλα του ευρίσκεται ομοίωμα του Vin Diesel διά τους λάτρεις του πακέτου μπράτσο μετά ξυρισμένης κεφαλής (με μια υποψία υπερέκκρισης μελανίνης, ώστε να καλύπτεται και το κοινόν της Αφρικανικής ηπείρου). Τέλος, εις μίαν μικρήν γωνιάν ευρίσκεται το παιδί της διπλανής θύρας, το άλλως λεγόμενον και παιδί δια σπίτι, διαθέτον βλέμμα καλοσύνης και παρακλήσεως (αι χείραι του μένουν επιμελώς καλυμμέναι από το φουσκωμένον μπράτσον του έμπροσθεν ευρισκομένου, διότι και το Photoshop (ελληνιστί: φωτοκατάστημα) έχει τα όριά του και δεν δύναται να αποτελέσει πλήρες υποκατάστατον στεροειδούς σκευάσματος).
Της ομάδος ταύτης, η οποία εις το σύνολόν της λάμπει από τα έλαια (ως υποκατάστατον του ιδρώτος που εκκρίνει η υπερβάλλουσα τεστοστερόνη), ηγείται ο πρίγκηψ Γεώργιος Αλκαίος ο Α' (όνομα συνδυάζον Ορθοδοξίαν και Αρχαιότητα). Φέρει επί του στήθους (εις το μέρος της καρδιάς, σημειωτέον) το σύμβολον του Σταυρού εις ασημένιαν στρας εκδοχήν (δεν γνωρίζω εάν η μπλούζα αποτελεί δώρον του Οικουμενικού Πατριάρχου, τον οποίον επεσκέφθη ο Γεώργιος δια να λάβει την ευχήν του) συνδυαζόμενον μετά του απαραιτήτου καλλιτεχνικού φουλαρίου.
Ιδού τι μας διδάσκει η εικών αύτη:1) οι Έλληνες είμεθα παιδαράδες, 2) θα σκίσωμεν, 3) ελάτε εις την Ελλάδα να σας σκίσωμεν, 4) η αποστολή αποτελεί πραγματική Σταυροφορία: σύμπας ο λαός (βοσκοί, μουσικοί, εργάται κλπ.) εκκινά δια την νέαν Ιερουσαλημ (=Όσλο) υπό τας ευλογίας της Εκκλησίας και φέρων το σύμβολον του Σταυρού, προκειμένου να κατακτήσει το σύγχρονον Γκράαλ (=το ευρωτρόπαιον).
Η εικών αύτη είναι προφανώς εμπνευσμένη από αφίσας κινηματογραφικών ταινιών ως "Ο Άρχων των Δαχτυλιδιών", "Τροία" και "Το βασίλειον των Ουρανών" (η τελευταία με θέμα σταυροφορικόν και πρωταγωνιστήν αντίγραφον του λυράρη) και φιλοδοξεί να έχει την ίδιαν με αυτάς επιτυχίαν (φωτογραφίας των ταινιών έχω συγκεντρώσει εδώ).
Όσοι σπεύδουν να πανηγυρίσουν την σίγουρον νίκην της Ελλάδος βλέποντες την ως άνω φωτογραφίαν, ας κρατήσουν μίαν επιφύλαξιν διά τα αποτελέσματα του ζωντανού θεάματος που θα παρακολουθήσουμε εις τας οθόνας μας και θα ομοιάζει περισσότερον προς τούτο εδώ:






Όπα!

Ειμί Κωνσταντίνος ο Ευρωκατακτητής και άρτι ωλοκλήρωσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες