Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Θα χρεοκοπήσει και το Μονακόν;


Τα γνωστά ξένα κέντρα αποφάσεων που απεργάζονται σκοτεινά σχέδια κατά της πατρίδος μας έβαλαν ως νέον στόχον το πριγκιπάτον του Μονακό και προσωπικώς την Γαληνοτάτην Υψηλότητα Αλβέρτον Β', Πρίγκιπα του Μονακό.
Συγκεκριμένως το όργανόν τους "International Living" εις τον σκοτεινών αποχρώσεων κατάλογον "2010 Quality of Life Index" βαθμολογεί το πριγκιπάτον με 72 - ισοβαθμεί δηλαδή με την Ελλάδα και την Αργεντινήν - λίγο πιο πάνω από τους επομένους στόχους, Σουηδίαν και Ιαπωνίαν.
Η ταύτισις αυτή με την Ελλάδα και την Αργεντινήν προεκάλεσε αναταραχήν εις τους κύκλους του Πριγκιπάτου: ένοικοι του Hotel de Paris διαμαρτυρήθηκαν χθες εις την ρεσεψιόν διότι " άκουγαν όλη τη νύχτα τις μηχανές να κόβουν μονεγασκικά φράγκα" ενώ φήμαι κυκλοφορούν ότι ο Πρίγκιψ αύριον θα απευθύνει δραματικόν διάγγελμα με φόντο την μαστιζομένην από την κρίσιν μαρίναν (φανερά εμπνευσμένος από το έτερον ιστορικόν φόντο, το λιμάνι του Καστελορίζου).

Η δυσάρεστος αυτή εξέλιξις θα έχει τας ακολούθους συνεπείας:
1) Θα μειώσει ο Alain Ducasse τας τιμάς εις το εστιατόριόν του - μάλιστα το Μονακόραμα θα προτείνει ειδικόν μενού διά το κοινόν εις τιμάς ενδιαφέρουσας, ενδεχομένως και κάτω των χιλίων ευρώ!
2) Το προαναφερθέν ξενοδοχείον Hotel de Paris θα απορροφήσει την αύξησιν του ΦΠΑ και προκειμένου να αναπληρώσει τας απωλείας θα αντικαταστήσει τους χρυσούς καθρέπτας με απλούς επιχρύσους.
3) Το "Rien ne va plus!" θα μεταφερθεί από τας αιθούσας του καζίνου εις τους δρόμους του πριγκιπάτου, όπου αγανακτισμένοι Μονεγάσκοι θα διαμαρτύρονται κτυπώντας τας κατσαρόλας των (με προσοχήν βεβαίως, δια να μην αλλοιωθεί εις την βάσιν η ένδειξις "ασήμι 925°").
4) Θα απαγορευθεί εις τους οδηγούς της Φόρμουλας 1 εις το "Σιρκουί του Μονακό" να οδηγούν με ταχύτητας άνω των 50 χιλιομέτρων/ώρα, προκειμένου να εξοικονομηθεί βενζίνη - εις τας κατηφόρας θα οδηγούν με σβηστή μηχανή.
5) Θα μειωθεί ο μισθός των τριών δημοσίων υπαλλήλων του πριγκιπάτου κατά 30% και των δύο συνταξιούχων του κατά 23,79%.
6) Κύματα Μονεγάσκων οικονομικών μεταναστών (δηλαδή με οικονομίες) θα κατακλύσουν το Λιχτενστάιν και τον Άγιον Μαρίνον.
7) Η πριγκίπισσα Στεφανί θα ξεναγεί τους ενδιαφερόμενους με λεωφορείον εις τας βίλας της μίζας που έχτισαν οι Μονεγάσκοι πολιτικοί με τον ιδρώτα τους (αν δεν το έχετε ήδη πληροφορηθεί, πρόκειται περί της νέας συνεισφοράς του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star-Monaco).
Ελπίζομεν οι συμπαθείς Μονεγάσκοι να τα καταφέρουν εξίσου καλά με τους Έλληνες αδερφούς τους. Προσωπικώς είμαι σίγουρος. Άλλωστε το μόττο του κράτους του Μονακό "Deo Juvante" (="Με τη βοήθεια του Θεού") ομοιάζει με το ελληνικόν: "Και ο Θεός βοηθός!"

Ειμί Κωνσταντίνος ο Μονεγάσκος και άρτι ωλοκλήρωσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες